Under mina år som redovisningskonsult har jag haft förmånen att arbeta med ett antal ICA handlare. Jag har fått lära mig skillnaderna mellan Nära, Supermarket, Kvantum och Maxi. Jag har fått tagit del av försäljningsknep, inköpsmönster kuponger, post i butik och inte minst systembolagsutlämning.

Under ett par somrar hjälpte jag Finn och Sonja med redovisningen av ICA i Gimo.
Finn sålde affären för ett par år sedan och har nu hittat ett annat tidsfördriv.
Ett Bed & Breakfast.........

Efter ett utmanande, långt, lärorikt och roligt yrkesliv med de sista 15 åren som ICA handlare i Gimo var det dags att dra ner på takten och gå vidare i livet.Min sambo Marina och jag hade under en tid resonerat om vad vi skull göra efter och då menar jag efter ICA-tiden, vi kände båda att vi ville röra på oss, i Sverige och gärna norrut.

Sagt och gjort vi sökte ställen lite här och där med möjlighet till att bedriva någon form av verksamhet. För efter alla aktiva och roliga år så förstod vi att rulla tummarna inte var något alternativ men samtidigt så ville vi styra lite mer av tiden själva.

Jag har alltid haft en tro på att människan är skapt för att skapa och göra saker för det ger en tillfredsställelse och känsla av nöjdhet.

Vi hittade ett ställe mitt i vackra Hälsingland vid sjön Dellens norra strand där det fanns möjlighet att starta lite verksamhet i framtiden. Det är en speciell plats som skapades av ett meteoritnedslag för 90 miljoner år sedan då bildades de två sjöarna norra och södra Dellen med mycket bra fiske bl.a. Dellenöring, sik och abborre.  

Det blev beslutat och flyttlasset gick den 7/5 2013 under det följande året så byggde vi upp en verksamhet med
Bed & Breakfast, skyttebiograf, konferenslokal, pub med alkoholtillstånd för slutna sällskap, invigningen hölls i maj 2014. www.femettan.com

Vi har nu varit igång några månader och haft det trevligt och givande. Vi har mött nya människor och vi fortsätter att utveckla verksamheten. Nästa steg är att erbjuda paketlösningar med boende & fiske.

Några av de som bokat hos oss är några jaktlag som haft avslutning, några födelsedagskalas, syjunta, after work, YKB kurs för chaufförer, trivselhelg för ett tjejgäng, årsmöten, konferenshelg för ett åkeriföretag, skyttekväll arbetslag och en hel del övernattningar i B & B.

Vill ni se hur vi har det så klicka in er på www.femettan.com  och har ni vägarna åt detta håll så finns det alltid tid för en fika.

Det är alltid stora praktiska förändringar när man flyttar och ändrar i vardagen men man behöver inte alltid byta ut alla kontakter. Under alla år på ICA i Gimo så hade jag ett mycket bra samarbete med Malin Roos på Roos Redovisning både i företagarföreningen och som stöd och hjälp med pappersarbetet och det har jag uppskattat mycket så det känns tryggt och säkert att även fortsättningsvis ha hjälp av henne.

Vi stortrivs med det vi gör och
vi trivs i Hälsingland!

Med vänlig hälsning
Finn Forslund & Marina Pettersson