Det är få förunnat att verkligen kunna säga att man har världens roligaste jobb. Anne gör det! 
Adre Reportage fann mig genom rekommentationer på Facebook, det tycker jag är kul. Sociala medier påverkar.

Redan som liten bestämde jag mig för att bli journalist och den drömmen såg jag till att förverkliga. Sedan dess har jag njutit varje dag.

Jag har haft massor av roliga jobb - som anställd på bland annat Sveriges Natur och Bokförlaget Natur och Kultur, på Norrtelje Tidning och på Roslagen Runt.
1998 startade jag mitt företag, Adre Reportage och Information, som frilansjournalist. Ett härligt liv!

Mycket av mitt frilansande har bestått och består av att vara redaktör för olika tidningar. Att driva projekt, att planera en bra mix i tidningen, att bygga långsiktiga och goda kontakter. Det är min styrka. Men självklart också att skriva och fotografera.

Jag är bland annat redaktör för tidningen Travhästen, en medlemstidning för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT). Andra uppdragsgivare är tidningarna Båtliv och Islandshästen samt Holmen Paper, Hargs Hamn med flera.

Förutom artiklar skriver jag texter för web (webredaktör) och hemsidor, gör informationsbroschyrer och annan typ av trycksaksproduktion. Sedan flera år tillbaka samarbetar jag med en grafisk formgivare i Stockholm.

_________


När jag inte jobbar tillbringar jag mycket tid med mitt stora intresse islandshästar!

Min egen häst har jag hos Islandshästkonsult, utanför Alunda. Och jag är lyckligt lottad som även får skriva om mitt stora intresse. I sommar kommer min barnbok, Häst är bäst, ut på bokförlaget Kikkuli.

Baksidan med företag är siffror och det är inte min grej. Det lämnar jag tryggt över till Roos Redovisning & Konsultation AB och det tycker jag fungerar utmärkt!

 

Adre Reportage
Östhammar
Anne Adre-Isaksson
anne.adre@telia.com
tel: 070-561 16 57