I Berghem har jag inte bara min släkt utan även bolagets minsta kund, dock inte den minst betydelsefulla. På Roos Redovisning är ingen för liten. För Er som känner mig vet att det rör sig om min svåger och svägerska. 

Att arbeta på en liten ort innebär ofta att man känner sina kunder, tycker mer eller mindre om och kanske som i det här fallet ochså är släkt. I vår akt på kunden skall vi ta ställning till oberoende och personligt engagemang och ja jag har angivit att risk föreligger. :) 

Välkommen till Grenadal - en underbar plats


Storslagen utsikt ner mot Viskadalen, enorma grön­ytor, skogsstigar, vattenbäckar och en grillplats är lite av vad som väntar den naturintresserade när de kommer till Grena­dal.

En kilometer från Berghems kyrka, i gränstrakterna mellan Västergötland och Halland ligger den lilla gården Grenadal.

Platsen syns inte så väl från vägen, men väl framme möts man av en storslagen vy över Viska­dalen och ett storslaget landskap. 

– Att få sitta på bänken med morgonkaffet och se på ut­sikten ner mot Viskadalen, är en upplevelse, säger Sven Örnell, ägare till gården Grenadal.

Jag och min fru tog över vår gamla släktgård för 7 år sedan och gjorde en jätterenovering av huset som är från tidigt 1800tal och med en källare några hundra år äldre.

Ett av mina stora intressen är trädgård och på gården där vi bor har vi en naturträdgård på 20.000 kvadrat, en del av trädgården har vi gjort till ”allmän” plats där vi skapat grillplatser, vandringsslingor, sittplatser m.m. för vem som helst som hittar till vår trädgård.

Någonstans i bakhuvudet finns alltid en idé om att driva något företag med utgångspunkt av festlokalen, trädgården och dess omgivning.

Men just nu arrenderar jag ut åkermark och har ett antal fastigheter på gården.
Då det är en lantbruksfastighet så bedriver jag detta i enskild firma. Jag får ovärderlig hjälp av Malin Roos och hennes företag RoosRedovisning & Konsultation AB när det gäller fakturor, moms och inkomstdeklaration. 


Sven & Annika Örnell