En utveckling som jag tycker är rolig är att det under ett antal år har ökat med unga personer som vill starta eget – jag försöker hjälpa dem, vägleda dem och kanske till och med försöker få dem att förstå rapporteringen och vidden av bra bokföring.

Felicia en ung tjej som vågat har jag fått följa snart ett år och jag hoppas det blir några år till. Här berättar Felicia lite om sig och sin verksamhet.

19 år och egen företagare, inget jag kunde tro eller ens vågat hoppas på.

Jag heter Felicia och driver butiken Felicias Blommor. Jag hade inte slutat Ekebygymnasiets Floristutbildning innan jag fick erbjudande att köpa den etablerade butiken Glada Blad i Gimo Galleria. 

* Det var drömmen – en egen blomsterbutik *


Det var väl lite snabbt på kan tyckas jag hade ju fortfarande praktikplats och studenten var inte ens avklarad. Men det var min tur nu helt enkelt. Studievägledaren trodde på mig och gav mig möjligheten att få praktisera i egen regi – vilken bättre praktikplats kan man ha än att starta på riktigt.

Roos Redovisning har hjälpt mig med allt för att komma igång med mitt företagande. Avtalsskrivande vid överlåtelse av butiken, all min redovisning och allt därtill hjälper de mig med.

Jag hade aldrig varit där jag är idag utan all deras fantastiska jobb.


I butiken säljer jag blommor, arrangemang till bröllop, begravningar och andra tillfällen samt krukor och presentartiklar. Butikenär anslutet till Interflora som blomsterbud.


Nu har snart ett år gått och jag trivs så otroligt bra med det jag gör. Alla positiva kunder ger mig energi och detta är en resa jag aldrig kommer att ångra.

Tel: 0173-400 44
Fax: 0173-400 47
Mail: feliciasblommor@outlook.com

Instagram: feliciasblommor

Välkomna till Gimo Galleria!